I dag er det især Frankrig og Italien som har sat sig på markedet, og man finder flere hundrede producenter – hvoraf måske 40-50 af dem er at finde her i Danmark. De fleste har været i gang i flere generationer og lægger derfor en store ære i at opretteholde en kvalitet og konsistens i deres produkt. Mange gode brands f.eks. Del Professore Vermouth er oplagt at nyde ren som den er. Det kan være til desserten, i stedet for et glas vin på terrassen eller som ingrediens i en lækker cocktail – En Negroni er oplagt.
Hvis du er til en Negroni så prøv:
4 cl Geranium Gin
4 cl Berto Bitter (alternativt Campari)
4 cl Del Professore Vermouth Rosso
Alle ingredienser hældes i et glas fyldt med isterninger og så røres der godt rundt med en barske til glasset er godt dugget.
Vermouth stammer fra det tyske ord Wermut, som henviser til at man i gamle dage bruge malurt som ingrediens i vinen, både for at skjule den ofte ringe kvalitet vinen bestod af – men også for de medicinske effekter malurten byder på. Det er den samme ingrediens vi finder i Absinte i dag – men altså ikke længere i Vermouth. Navnet er dog blevet hængende siden da. I dag kan man finde smagsnoter som byder på alt fra kamille, nelliker, honning, citron til mahognitræ. De billigste Vermouths koster fra 50-60 kr i supermarkedet men skal du have en god flaske som har mere karakter og dybde vil en flaske typisk koste mellem 150-250 kr. Prøv gode kendte brands som Antica Formula, Berto, Belsazar, Dolin, Del Professore, Carpano, Cocchi eller Drapo.
Man finder typisk forskellige udgaver, hvid (Blanco), Tør (Dry) og Rød (Rosso eller Rouge). Hvad man er til er lidt en smagssag – Rød er typisk den sødeste mens Dry nok er den som minder mest i stil om en hvidvin.