Julen er kun lige overstået og vi er i begyndelsen af januar i det nye år. Det mange kalder for en “hvid januar” – altså en måned, hvor man går på kur og blandt andet undlader at drikke vin og andre alkoholiske drikke. Det har jeg aldrig forstået, så her kommer årets første ugens vin.
Acinatico Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2018 fra Stefano Accordini er egentlig en vin, jeg fik før jul og den vil da også være oplagt som julevin, men den har lidt mere finesse end de mere traditionelle julebomber. Normalt er jeg ikke super begejstret for hverken Ripasso eller Amarone, men den her vin har noget, der alligevel tiltaler mig og derfor er den fortjent ugens vin.
Den har en flot rød og klar farve. Duften har masser af kirsebær, som Valpolicella-vine så ofte har, med lidt krydderi og jeg fornemmer også lidt chokolade. Smagen er fyldig og fuld af frugt og så alligevel med et godt syrebid, som giver den en god balance – det er det, jeg godt kan lide ved den. Den kan sagtens blive lidt bedre, så gem den blot i nogle år.
Jeg giver den 89 point og til prisen på 99,95 er det et rigtigt godt køb, som gør den til ugens vin.
Ripasso
For de som ikke er helt stive i hvad en Ripasso er, så gærer vinen først normalt og derefter gæres den igen med drueresterne fra Amarone for at give vinen mere krop og fylde og noget af den aroma, som kendetegner Ripasso. Vinen lagrer herefter 12 måneder på fade inden den kommes på flaske og frigives til salg.
Acinatico Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2018 er lavet på Corvina Veronese 60%, Corvinone 15%, Rondinella 20% og Molinara 5%. Den er perfekt til oksekød men kan klare lidt af hvert.
Vigtigt at vide om vinen:
vurdering
Pris:
99,95 v/6 fl.
Forhandler:
Druetype:
Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinare
Velegnet til:
Oksekød, julemad
Distrikt:
Valpolicella
Land:
Italien