Pandekager til forret, hovedret of dessert
Med mexicansk mad ses der ofte pandekager. Det er noget der summer godt i ørerne på børnene og det er ret sikkert også derfor at det mexicanske køkken er så elsket i Danmark, som det er. Det er desuden let at tilpasse smag og udseende alt efter hvilken anledning det er ment til, f.eks. kan en pandekage med laksefyld skæres op i små bidder og serveres elegant med lidt pyntegrønt på siden.
Det er en utrolig sikker vinder at vælge mad fra det mexicanske køkken og skal der brillieres med flere retter er det let at lave et gennemgående tema med en hel pandekagemenu. Pandekager fungerer som forret, hovedret og helt sikkert også som dessert og det er stort set kun variationen af fyldet der afgør hvad det hele skal ende ud med, men fælles for alt mad i det mexicanske køkken er, at der godt kan være tale om noget rimelig krydret mad.
Søde hvidvine og rødvine der virker frugtige
Det kan være svært at fastslå hvilken vin der vil fungere bedst til mexicansk mad, hvis man ikke har nogen erfaring med vin overhovedet, men for mange vinentusiaster så ved man at når maden begynder at ramme den mere krydrede del, så kan det være en rigtig god idé at poppe en af de mere søde hvidvine op og hvis man er mere til en god rødvin, så kan en fyldig og frugtig rødvin være helt perfekt.
Det er forskelligt hvor vidt man ønsker at krydre maden med alt hvad der oprindeligt ville blive krydret med. For mange danskere er de udenlandske køkkener som for eksempel det mexicanske køkken for krydret for dem og man sparer derfor nogle gange på krydderierne i de danske køkkener, men krydres der vil du opleve at valget af den mere søde vin vil være rigtig fin.
En frugtig rødvin går godt til mexicansk mad. Foto: Unsplash
Rund det krydrede af med noget sødt
Nu hvor du ved hvilken vin du skal gå efter at skænke til maden, for at tilbyde det ultimativt bedste måltid mad til dine gæster eller dine egne, så kan det næste step være at se lidt på de forskellige muligheder der egentlig er for mexicanske madpandekager, for selv om at du ret sikkert vil bruge samme pandekageopskrift på forret og på hovedretten, så vil det fyld du vælger have en afgørende betydning.
De fleste af os kender til de gode gammeldags dessertpandekager der ikke har så meget at gøre med mexicanske pandekager. Dessertpandekagerne kan dog stadig sættes ind til den samlede løsning på menu for at fastholde et tema, hvor pandekager kan være retten fra start til slut uden at være det samme. Desuden er den lidt søde dessertpandekage perfekt at runde det fulde og ellers krydrede måltid af på.
Noget simpelt syner et stort udvalg
Dessertpandekager kan serveres på flere måder og det har vist sig at det man gør i de forskellige hjem er tæt forbundet med barndommens hjem. Nogle serverer pandekagerne til dessert med forskellige former for syltetøj og stødt sukker, mens andre ikke spiser nogen dessertpandekager medmindre der er en klump flødeis inde i midten af den sammenrullede pandekage. Har man en ekstra sød tand, så kan likør og forskellige sovser som chokolade- og karamelsovs være prikken over i’et.
Ligesom at dessertpandekager kommer i mange udgaver så ses de mexicanske madpandekager også med flere forskellige former for fyld. Den mest brugte udgave af en madpandekage i de danske køkkener er ret sikkert udgaven med hakket oksekød der er krydret godt med de mexicanske krydderiblandinger som man let kan tilgå i supermarkederne.
Også mexicanske pandekager med stykker af kylling der er marineret godt i noget mexicansk krydderiblanding, kan få selv de mindste børn til at juble over at der bliver serveret pandekager til aftensmad, men der findes faktisk næsten ikke nogen grænser for hvad du kan lave af fyld og det er bl.a. det der gør de mexicanske pandekager så perfekte til alting. Glem dog ikke at drikkevarerne kan være dit prik over i’et, så står den på mexicansk i den kommende uge kan du roligt shoppe en sød hvidvin til køleskabet også.